Bezlepková směs na pečení - tmavý semínkový chléb 500 g
Není nad to, upéct si sám svůj chléb nebo žemle, kdykoliv na ně dostanete chuť. K tomu se hodí naše bezlepková směs na pečení celozrnného chleba a žemlí. Budete potřebovat pouze droždí a vodu a získáte tak 750 g čerstvého chleba, který bude bez lepku, vajec, ořechů a sezamu.
Směs je bez lepku, vajec, ořechů a sezamu.
Návod na pečení:
Příprava 750 g bezlepkového chleba:
500 g hotové mouky, droždí, 450 - 500 ml vody (studené).
Pekárna na chleba:
Jeden balíček sušeného droždí nebo 25 g čerstvého droždí rozmíchejte ve 450-500 ml studené vody a nalijte do formy na pečení chleba. Zapněte stroj a za stálého míchání přidejte moučnou směs. Volba programu pekárny chleba: Standardní program s dobou trvání přibližně 3 hodiny. (U pečicích strojů se dvěma háky na těsto upravte množství připravovaného těsta odpovídajícím způsobem).
Trouba:
Smíchejte dva balíčky sušeného droždí nebo 50 g čerstvého droždí v misce se 450-500 ml studené vody. Přidejte směs mouky a míchejte vařečkou nebo ručním mixérem 3-4 minuty. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy o objemu 1000 ml, přikryjte vlhkou kuchyňskou utěrkou nebo fólií a nechte při pokojové teplotě kynout přibližně 90 minut. Vykynuté těsto potřete vodou. Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev na 200 °C) a pečte 40 minut. (Před pečením odstraňte kuchyňskou utěrku nebo fólii).
Příprava bezlepkových žemlí:
500 g hotové mouky, 2 balíčky sušeného droždí nebo 50 g čerstvého droždí, 300 ml vody (studené).
V misce smíchejte 2 sáčky sušeného droždí nebo 50 g čerstvého droždí s 300 ml studené vody. Přidejte směs mouky a míchejte vařečkou nebo ručním mixérem 3-4 minuty. Z těsta vytvarujte ručně žemličky, položte je na vymazaný plech a přikryjte navlhčenou kuchyňskou utěrkou nebo fólií. Nyní nechte těsto kynout přibližně 40-50 minut při pokojové teplotě. Vykynuté těsto potřete vodou. Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev na 200 °C) a pečte 40 minut. (Před pečením odstraňte kuchyňskou utěrku nebo fólii).
Tip: Doporučujeme sníst čerstvý bezlepkový chléb co nejdříve nebo jej v případě potřeby zmrazit a nechat pomalu rozmrazit. Tímto způsobem zachováte veškerou čerstvost výrobku.
Bezlepková směs na pečení - tmavý semínkový chléb
Složení: bezlepkový pšeničný škrob, lněné semínko (5 %), pohanka (5 %), sójová mouka (4,5 %), zahušťovadlo: guma guar, sušené odstředěné mléko, sladká lupinová mouka, dextróza, jedlá sůl, sušený karamel.
V závodě se také zpracovávají vejce, sezam, ořechy.
Doba použitelnosti:
hotové bezlepkové mouky mají při správném skladování trvanlivost přibližně 12 měsíců.
Výživová hodnota ve 100g:
Energetická hodnota: 1377 kJ (329 kcal)
Tuk: 3,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 68,8 g
z toho cukr: 2,9 g
Vláknina: 1,3 g
Bílkoviny: 5,0 g
Sůl: 1,5 g
Hmotnost 500g Vyrobeno v Německu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové směsi na pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |